I Ur och Skur Myllran

Myllran Inspirerar

Myllran inspirerar

Hos oss kan du bli inspirerad och fylla på din kompetens! Vi har vid ett par tillfällen anordnat ”Myllran inspirerar” ett utbildningskoncept där deltagarna får anmäla sig till en av tre workshops. Vi erbjuder inspirationsworkshops i tre kategorier:

1) Utomhuspedagogik och undervisning - Vad är utomhuspedagogik? Hur undervisar vi i vår utemiljö? Hur omsätter vi teorin i praktiken? Vilka är framgångsfaktorerna för att skapa gynnsamma miljöer i det magiska uterummet? Ni får följa med på vandring i vår fantastiska utomhusmiljö och få inspiration till kreativa lek- och lärmiljöer.

2) Sagor och Äventyr - Hur kan man använda sagor framgångsrikt i förskolan? Vilka pedagogiska vinster kan vi få? Vi ger tips på berättartekniker, material och pratar om vad en saga bör innehålla för att fängsla barnen. Vi visar en film från en sagovandring som vi har gjort tillsammans med de yngre barnen och ni får följa med ut på en sagovandring som passar de äldre barnen.

3) Utomhusmatlagning - Ett tillfälle för pedagoger och kockar, som vill laga mer mat utomhus att få en god och praktisk grund. Varför lagar vi den mat vi gör på Myllran?
Vi pratar om hållbarhet, ekologisk mat och att laga mat från grunden. Vad och hur kan man laga mat tillsammans med barnen? Hur kan kockar och pedagoger hjälpas åt kring utematlagning? Vad ska man tänka på och hur lagar man mat utomhus? Vi går igenom utrustning, metoder och säkerhet kring eldning. Vi lagar mat på både stormkök och över öppen eld.

Här är några röster från tidigare deltagare vid Myllran inspirerar:

" Mycket trevligt, fick nya idéer, ett bra upplägg, nya tips, inspirerande"
"Hade inga förväntningar, en AMAZING kväll. Jag har fått så mycket med mig som jag kan omsätta i praktiken (…)
"Bra recept och många rätter. Välplanerat"
"Det var över mina förväntningar"
"Kul att se er underbara utemiljö. Det händer verkligen någonting överallt. Tar med mig många idéer och tips"
"När man ser er utemiljö hänger teorin och praktiken väl samman. TACK för massvis av inspiration".

Kontakta oss för mer information och för att skräddarsy just ditt inspirationstillfälle! info@myllran.se, alt ring: 0413-25480
Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

matlagning.jpg

matlagningblurr.png

sagovandring.jpg

sagovandringblurr.png

rundvandringblurr.png

sagokoja.png

frilufts2.png